tragiški balkonai

Viskas apie

tragiški balkonai

Standartinė beavis » 29 Bir 2010, 03:46

tai va, man pasidarė įdomu, ar čia tik man vienam tos skardinės balkonų pertvaros atrodo tokios tragiškos? kai pirmą kartą jas pamačiau, galvojau ir tikėjausi, kad tai tik kažkokios laikinos pertvaros, bet po to teko nusivilti. jos netgi kažkokios purvinos, padengtos cemento dulkių dėmėmis(ar kažkokiu velniu), kurios ryškiai matosi, ypač iš išorės. žiūrint kiaurai per tas pertvaras akis paskausta. sėdint balkone tos pertvaros uždengia visą vaizdą. balkono turėklai taip pat absurdas kažkoks - diena stipriai įkaista, o vakare stipriai atšąla.

vienas balkonas pietinėje pusėje(2A namas, 2 ar 3 aukšte, tiksliai neatsimenu) išvis iš gabaliukų surinktas, netgi iš skirtingų atspalvių skardų. atrodo apgailėtinai.

pagalvojau, gal nulupti tas skardas ir pakeisti jas tam pritaikytomis stiklinėmis pertvaromis. parinkti pilka atspalvį, kad kažkiek derintųsi prie bendro vaizdo. mano manymu, idealiausias variantas būtų, jei visa 2A namo pietinė pusė pritartų ir sutiktų įgyvendinti šį patobulinimą savo balkonuose. jei ne, tai bent savo balkone tikiuosi kažkada tai įgyvendinti, jei išvis tai bus įmanoma.

įdomu būtų išgirsti kitų gyventojų nuomone apie tai ka aš čia susakiau ;)
Paskutinį kartą redagavo beavis 29 Bir 2010, 11:31. Iš viso redaguota 1 kartą.
beavis

Re: tragiški balkonai

Standartinė Inga » 29 Bir 2010, 08:11

Man tai tos skardos nekelia jokių neigiamų jausmų :) Nesu tokia jautri nei šalčiui, nei karščiui. Be to man labai patinka, kad balkonas nepermatomas ir iš gatvės niekas į mane nespokso. O jei kiekvienas pradės individualiai keisti balkonus, tai namo vaizdas greit atrodys kaip tų senų namų, kurie mirga marga įvairaus stiliaus stiklintais, grotuotais ir įvairiom spalvom "išgražintais" balkonais.
Jei jau taip nepatinka skardos, galima įstiklinti tuo pačiu stiliumi, kaip kiti namo balkonai.
Inga

Standartinė beavis » 29 Bir 2010, 12:33

dėl tų stiklų, tai gal ir nerealu, kad visi norėtų pakeisti jais skardas. man kilo kitas klausimas, ar ši skarda tinkama dažymui? jei taip, tai pats paprasčiausias variantas būtų nudažyti visas skardas iš išorės. pilka metalo spalva, purškiamuoju būdu. vaizdas iš išorės tada tikrai ženkliai pasikeistų. ir tai kainuotų visai nebrangiai.

juk naujo namo balkonai negali atrodyti taip klaikiai, reikia tai kažkaip ištaisyti ;)
beavis

Standartinė beavis » 29 Bir 2010, 15:42

Paveikslėlis

dar viena priežastis, kodėl šias plokštes aš vadinu tragiškomis. nuotraukoje dar ne taip ryškiai matosi, kaip gyvai. naujos statybos namai tikrai neturi taip atrodyti.
beavis

Standartinė Inga » 01 Lie 2010, 14:01

Dažymas turi vieną trūkumą - dažai anksčiau ar vėliau apsilupa ir atrodo dar baisiau nei nedažyta. Nes nemanau, kad visi gyventojai bus tokie pareigingi ir karts nuo karto perdažinės skardas. Tuo labiau, kad ir dažų visi nepritaikys vienodų, tai vėl bus margumynas. O kaskart organizuoti grupinį perdažymą.. Nežinau, aš visai nenorėčiau tokių papildomų išlaidų.. Jau metus laiko gyvenu šiame name ir kasdien po 3 kartus praeinu su šuniu pro šalį. Tačiau kol nepamačiau foto, visiškai neatkreipiau dėmesio į tuos balkonus. Tai tikrai nėra gražiausi pasaulyje balkonų turėklai, bet ir toli gražu ne tragiški.
Bet tai tik mano nuomonė :)
Inga

Standartinė Olga » 12 Lie 2010, 11:51

as tai irgi ta skarda mielai nulupciau ir visa balkona graziai istiklinciau.. bet tam kiek suprantu reikia architekto sutikimo. nors maciau, kad 2B name kazkas nulupo... kazin kaip sekesi? ar netrejo problemu? gal kas ir tu butu cia buna? o gal kas tiesiog bendravo su kaimynais ir zino?
Olga

Standartinė beavis » 12 Lie 2010, 20:39

manau kad as anksciau ar veliau imsiuosi savavalisku veiksmu, nulupsiu tas skardas ir pakeisiu jas tokios pat spalvos stiklinemis pertvaromis. nemanau, kad kas nors tam papriestaraus, visi juk mato, kad tai gyvuliu aptvaru skardos, o ne zmoniu balkonu pertvaros.
beavis

Grįžti į Namas ir butas

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias